Sala Forcano

La Casa museu compta amb una sala dedicada al fotògraf canetenc Eugeni Forcano (Canet de Mar, 1926-2018). Forcano fou un fotògraf inclassificable i anticonvencional. Inquiet, lliure, autodidacte, apassionat, imaginatiu i lluitador, la seva fotografia és una aventura insòlita tant personal com artística, en evolució continua.

Les seves primeres fotografies van ser reportatges sobre la vida local de Canet, on va instal·lar el seu primer laboratori fotogràfic. Als anys seixanta va treballar per la revista Destino i començà la seva trajectòria professional. Durant més de 70 anys ha fet reportatges, portades de revistes, publicacions, moda i cartells. Considerat al mateix temps clàssic i avantguardista  ha estat un investigador de la imatge i del seu llenguatge.

L’any 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi i El Premio nacional de fotografia. Part del fons fotogràfic que es conserva a Canet està format per  més de 200 fotografies, entre elles  la seva primera foto feta a Canet de Mar, l’any 1942.