1889

Personal i professional

Casa Roura (fins 1892) i Palau Montaner (fins 1893). Reforma de la Casa de Dolors Rabassa, Barcelona. Traçat de la via transversal de Barcelona. Treballs a Comillas, Santander: projecte de reforma del cementiri de Comillas; reforma del Seminari Pontifici; làpida sepulcral del primer marquès de Comillas. Monument a Antoni López. Creu per al panteó de la família Piélago, al cementiri de Comillas. “Fuente de los tres caños”, al centre de la vila.

Política

Presideix l’acte d’homenatge a Joaquim Rubió i Ors. Palau Montaner, a Barcelona.

Canet de Mar

Joan Dotras fa fer el projecte i va dirigir la reforma i ampliació del cementiri municipal per poder construir-hi panteons.

Catalunya

L’anarquisme comença l’acció directa a Catalunya. Fundació de la Unió Catalanista.La protesta dels botiguers i dels industrials de Barcelona contra la llei del Ganivet de Francisco Sivela inicia el "Tancament de Caixes" o la protesta contra la puja d'impostos del govern espanyol. Francesc i Dalmau patenta el primer automòbil a Catalunya.

Espanya

Es funda el primer equip de futbol a la península Ibèrica: el Recreativo de Huelva.

Món

Segona Internacional. Exposició Universal de Paris. A Japó es funda l'empresa Nintendo Koppai i a França Michelin. Neix Adolf Hitler a la vila austríaca de Braunau am Inn. Construcció de la Torre Eiffel.