1900

Personal i professional

Director de l'escola d'arquitectura. Finalitza la casa Rull de Reus. Projecta la làpida sepulcral de la família Valls i Vicens, cementiri de Montjuïc, Barcelona.

Maria Roura compra Can Rocosa, situada a la banda posterior de les cases de pescadors. Enderroquen les parets dels patis i uneixen les tres construccions. Domènech converteix Can Rocosa en el seu estudi de treball mentre les cases seran la residència d'estiu de la família.

Política

Ingressa al Centre Nacional Català. Dibuixa la capçalera de La Veu de Catalunya.

Canet de Mar

La vaga a la fàbrica Carbonell és tant important que l'alcalde i propietari de la fàbrica Carbonell no apareix en tot l'any per Canet.

Catalunya

Primera mostra individual de Picasso, feta a "Els 4 gats".Es comença a publicar el setmanari afiliat a la Unió Catalanista “Joventut”. Fundació del Real Club Deportivo Español.

Espanya

U de maig a Espanya de caràcter massiu i fortament reivindicatiu que és fortament reprimit arreu d'Espanya per la Guàrdia Civil.Llei de protecció de la dona i els menors treballadors a Espanya.

Món

A Sud-àfrica l'anglès Kittchener ordena la creació dels primers camps de concentració per a la població civil bòer. A la Xina revolta nacionalista dels Bòxers.S’inauguren els 10 primers quilòmetres de metro a París.