1905

Personal i professional

Domènech torna a la docència. Inici de la construcció del Palau de la Música Catalana (fins 1908) i de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (fins el 1930). EL Palau serà proclamat millor edifici de l'any. Reforma de l’antic Palau de Sabassona, per a la nova seu de l’Ateneu Barcelonès. Continua els viatges pirinencs visitant el Ripollès,el Vallespir el Rosselló i la Vall d'Aran. També visita el Gironès. A Canet de Mar s'enllesteix la reforma de la Masia Rocosa.

Política

Escriu "Estudis Polítics".

Catalunya

Fets del Cu-Cut. Una simple vinyeta satírica provoca la ira dels militars espanyols a Barcelona i la destrucció de les oficines de dos diaris. Macià es veu obligat a deixar l'exèrcit espanyol. Inauguració de la línia Sarrià-Barcelona, primera línia electrificada d’Espanya.

Espanya

Manuel de Falla: La vida Breve.

Món

Guerra Russojaponesa. Einstein publica un article sobre la Relativitat. Revolució espontània dels obrers i camperols a tot l'Imperi rus. Max Weber: L'ètica protestant i l'esperit del capitalisme. Freud: teoria de la sexualitat. Separació Església-Estat a França.